Bemutatkozás

Lukszics ErnőA legérdekesebb téma számomra mindig az ember és az őt körülvevő környezet volt. Eredetileg a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem testnevelés–földrajz szakán végeztem.

Érdekelt az emberi anatómia, az ember fizikai teljesítőképessége és a minket körülvevő világ, amellyel meg kell tanulnunk összhangban élni.

1994-ben tanári diplomát szereztem, de ismereteimet tovább akartam bővíteni. Az ázsiai természetes gyógymódokat és a különböző masszázstechnikákat kezdtem tanulmányozni.
A mindennapi gyakorlatban alkalmazott módszereken túl változatlanul nagyon érdekelt ennek a szakterületnek a sokszínűsége, így kezdtem el az ázsiai természetes gyógymódokat és a különböző masszázstechnikákat tanulmányozni.
Először a Yumeiho masszázst tanultam meg. Ennek birtokában sajátítottam el az oszteopátia,  a manuálterápia és a kiropraktika magasabb tudásszintet igénylő műfogásait.
A tanult ismeretekből mindig azokat a technikákat alkalmazom, amelyekkel a legjobb eredményeket tudom elérni. Az élet szerencsére „jó kezekkel” és a munkámban jól hasznosítható empatikus készséggel ajándékozott meg. Ez az adottság és a távol-keleti gondolkodásmód megismerése segített abban, hogy ne kelljen beérnem a sztereotip módon megszerezhető szakmai tudással. A szükséges elméleti ismereteket bárki megtanulhatja, és kellő kitartással mindenki felkészülhet azok gyakorlati alkalmazására. A fejlődésben azonban szükségszerűen elérkezünk arra a szintre, ahonnan ez a szakma már nem tanítható tovább, csak saját megérzéseinkben bízva lehetünk még eredményesebbek. Véleményem szerint jó szakember az, aki munkája közben „érzi, hogy mit érez a vendége”. Nekem megadatott az a szerencse, hogy ez a szubjektív képesség természetes módon, megbízhatóan működik bennem a munkám során.

Hatodik éve dolgozom dr. Erbszt András gerincsebész főorvos mellett.
Ezzel a kiváló orvosi háttérrel nyílt lehetőségem arra, hogy a gerincbetegségeket alaposan megismerjem, és azok kezelésében részt is vehessek.

   

Lukszics Ernő