Kezelések, árak

Gerincterápia (célzott kezelés):
10 000 Ft/30 perc
Yumeiho masszázs: 15 000 Ft/50 perc
Gerincterápia komplex kezelés:
(állapotfelmérés, manuális és gépi ízületmobilizáció, izomregenerálás)
15 000 Ft/50 perc

 

A mozgásszervi panaszok – több más civilizációs betegség mellett – sajnos ma már népbetegségnek számítanak. Kezelésükre nagyon sokféle módszer létezik. Számomra az oszteoterápia, a masszázsok, a triggerpont terápia és a manuálterápia ötvözete bizonyult a leghatékonyabbnak.

Minden vendég más személyiség, akinek a saját problémáiról a lehető legérthetőbben kell beszélni. Törekszem arra, hogy a hozzám segítségért forduló páciensek megértsék, mi okozza a panaszaikat, és azt is, hogy a kezeléstől milyen eredményeket várhatnak.
Az eredményesség szempontjából alapvető fontosságú a bizalom megteremtése, hiszen a vendégnek biztosnak kell lennie abban, hogy akire az egészségét bízza, pontosan tudja, mi a teendője. Nem vagyok sem orvos, sem „csodagyógyító”, azonban az általam alkalmazott módszerek hatékonyságáról bárki meggyőződhet saját maga.

A terápia azon az általános elven alapszik, hogy a gyógyuláshoz vezető út mindig a beteg szervezetében található. Ha megszüntetjük azokat az akadályokat, amelyek nehezítik vagy lehetetlenné teszik a „BELSŐ DOKTOR” munkáját, akkor lehetőség nyílik a szervezet öngyógyító folyamatainak beindítására.
A pácienssel való első találkozáskor egy terapeuta számára az a legfontosabb feladat, hogy ezeket az akadályokat megtalálja, és pontosan felismerje.
A terápia lényege a szervezet öngyógyító képességének útjában álló akadályok elhárítása. Ezeket a gátló tényezőket felfoghatjuk úgy is, mint „izom–ízületi zavaró mezőket”, amelyek előfordulhatnak a medence területén, a gerinc teljes hosszán és a végtagokon egyaránt. E „zavaró mezők” keletkezésének oka leggyakrabban a vázizmokat érő túlterhelés (pl. hirtelen, rossz mozdulat, szokatlanul erős fizikai munka, sportsérülések, hibás edzésprogram végrehajtása, hosszas állás, helytelen testtartás, tartós egyoldalú terhelés, kényelmetlen helyzetben történő ülés vagy fekvés, baleseti károsodások). A gerincterápia a különböző masszázsfogások, aktív és passzív izomnyújtási technikák, valamint kontrollált ízületmozgatások kombinációján alapszik.
A gerinc eredeti statikájának és funkciójának visszaállításával csökkenhet a fájdalom, így helyreállhat az ízületek normál mozgástartománya.

Ha már semmi sem gátolja a „BELSŐ DOKTOR” munkáját, a szervezetben beindulhat a gyógyulási folyamat. A javulás általában nem azonnal következik be, nem mindig esik egybe a kezelésekkel. Mindenki a saját „tempójában” gyógyul kortól, nemtől, lelki és fizikai állapotától függően.