Tanfolyamok

Nézze meg a közeljövőben induló masszázstanfolyamok időpontjait »

 

A YUMEIHO masszázs Saionji Masayuki japán mester nevéhez fűződik (1943–2005).
Ő dolgozta ki és Ő védjegyeztette a saját módszerét- teljes nevén-: kotsuban YUMEIHO, ami több mint 100 fogásnemből álló speciális masszázs és ízület mobilizációs technikák komplex rendszere.
Hatékonyságának köszönhetően világszerte elismert módszer.
A YUMEIHO terápia megalkotásáért Masayuki mester is több neves szakmai elismerésben részesült.

Több mint 10 éves tapasztalatom alapján alakult ki az a meggyőződésem, hogy mozgásszervi panaszok kezelésében ez az egyik legeredményesebb technika. Terápiás alkalmazása akár prevencióként akár rehabilitációként sokat segít a pácienseknek.  

Jóllehet a vendégeket elsősorban nem a papír érdekli, hanem a kezelés eredményessége, mégis érdemes a tudást szabályos tanfolyami keretek között megalapozni. Nem csupán a munkánkhoz szükséges bizonyítványt szerezhetjük meg ezeken a tanfolyamokon, hanem a nélkülözhetetlen szakmai ismereteket és a megfelelő gyakorlatot is.
Egy jó tanár a fogásokat, mozdulatokat és azok sorrendjét bárkinek rövid idő alatt meg tudja tanítani.  
1-2 nap vagy 2 hétvége is elég lehet hozzá, de ez természetesen csak az alapokra, a rendszert alkotó fogásokra vonatkozik. Ezért alapszinten azok is könnyen elsajátíthatják a Yumeiho-t, akik nem hivatásszerűen kívánnak ezzel foglalkozni, csak „otthoni-baráti” használatra szánják.
Magasabb szintek eléréséhez -pl:. akik hivatásul választják, vagy  más módszereket már elsajátítottak, és a meglévő tudásuk bővítésére törekednek - a mélyebb tudás és a gyakorlat megszerzéséhez lényegesen több időre van szükség, mint egy-két hétvége.

A hallgatókra lelkiismeretesen figyelő tanárnak nem csak a Yumeiho rendszerét kell ismernie, hanem a biomechanika és a humán kineziológia alapjaival is jó tisztában lenni. Továbbá rendelkeznie kell azzal a lényeges képességgel, hogy tudását át is tudja adni a hallgatói számára.

A tanfolyamon részt vevők minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy a legapróbb részleteket is megértsék; bármire rákérdezhetnek, hiszen a cél az, hogy mindannyian hiánytalanul birtokában legyenek az átadható ismereteknek. Empátiás készségemet nem csak a kezelésekkor tudom kamatoztatni, hanem a Yumeiho elméleti és gyakorlati oktatásban is hasznát veszem.
A jó terapeuta 3 ismérve:
– elméleti tudás: tudjuk, hogy a kezelés során mit is csinálunk, mi történik a testben;
– gyakorlat: pontosan kivitelezett mozdulatok;
– empátiás készség

A Yumeiho tanfolyamra jelentkezők nálunk nemcsak a hivatalos japán oklevelet szerezhetik meg, hanem a biztos alapot is ahhoz, hogy a későbbiekben a jó terapeuta valamennyi ismérvével rendelkezve, eredményesen tudják végezni munkájukat.

 

 

A yumeiho masszázsról

A masszázs, az akupresszúra, valamint az ízületi kimozgatások elemeit egyesíti magában. A test mindkét oldalának teljes felületére kiterjedő kezelés. Elméleti alapja a „súlypont-eltolódás”. Elvileg testünk vázrendszere nagyjából szimmetrikus felépítésű, ami az eredeti és egyben optimális állapotunkat jelentené. A valóságban azonban, ezt csak kevesen mondhatják el magukról.
Ha ez a szimmetria valamilyen ok miatt megváltozik, vagy megbomlik, akkor a vázrendszerünk súlypontja eltolódik.

Következményeként, megváltozik az egész test statikája, pl.: a gerinc elferdülhet, a két lábat különböző mértékben kezdjük terhelni. Az „elváltozásokkal” szemben, a szervezet mindig kompenzációra törekszik, így bizonyos izomcsoportok túlterhelődnek, feszesebbé, merevebbé válhatnak, és az ízületek mozgásterjedelme megváltozhat, beszűkülhet. A Yumeiho abban segíthet, hogy az izmok, ízületek visszanyerjék a normál működéshez szükséges állapotukat.