A tanfolyam neve:
Időtartam: 
Kezdési időpont:
Oktatási napok:
Helyszín:
Tandíj:
Vizsga: gyakorlati záróvizsga
Részvétel feltétele: Szakirányú előképzettség szükséges:
OKJ-s masszőr végzettség
vagy
Alternatív mozgás- és masszázs terapeuta
vagy
egyéb alapszintű szakirányú előképzettség
Érdeklődés, információk:
   
  JELENTKEZNI online oldalunkon lehetséges »

 

 

A tanfolyam alapszintű előképzettséget, anatómiai és élettani ismereteket igényel, és komoly előnyt jelent a gyakorlati tapasztalat. A tananyagot elsősorban már praktizáló szakemberek (pl. gyógy-, sport-, svédmasszőrök) számára állítottuk össze, de örömmel fogadjuk más előképzettséggel rendelkezők jelentkezését is.

A gerinc és az ízületek egészsége alapjaiban meghatározhatja az emberi élet minőségét. Sok mindent tehetünk a megőrzéséért, de a legtöbb esetben akkor sem késő beavatkozni, amikor már megkezdődött a baj. Az egészség helyreállításának számtalan módja van. Arra persze mindenkinek figyelnie kell, aki a gerinc és az ízületek megfelelő állapotáért dolgozik, hogy pontosan szem előtt tartsa módszere lehetőségeinek határait, illetve a törvényi szabályozást.
A tanfolyamon olyan technikák is szóba kerülnek, amelyeknek bizonyos elemeit annak ellenére érdemes megismerni, hogy magát a gyógymód egészét az előírt szakirányú egyetemi végzettség hiányában nem alkalmazhatjuk. Ezek között a legösszetettebb módszer a kiropraktika.
A gerinccsigolya-elmozdulások a legkülönbözőbb problémákat okozhatják: hallás- és látásromlás, keringési zavarok, járóképesség csökkenése stb. A kiropraktika ezért soha nem egyetlen tünetet akar megszüntetni, hiszen a gerinccsigolyák helyretétele után a szervezet nagyon sokféle betegségtől képes megszabadulni. A különböző kilazító technikákkal megszüntethetők a kóros izomfeszülések, és így a test könnyebben szembeszállhat az őt érő stresszhatásokkal.
A kiropraktika egyetemi végzettséghez kötött holisztikus gyógymód, amelyben a nyugati és a keleti szemlélet találkozik egymással. A kiropraktika tehát nem csontkovácsolás, noha a hagyományon alapuló népi gyógyító módszernek valóban lehetnek vitathatatlan eredményei. Külföldön többfelé folyik ilyen oktatás, hazánkban egyelőre nincs kiropraktorképzés. Természetesen egy rövid tanfolyam keretein belül nem lehetséges kiropraktikát tanulni, de az általunk alkalmazott masszázstechnikák hatását is jobban megérthetjük, ha tisztában vagyunk a különböző gyógyító módszerek koncepciójával. Magyarországon orvosok és gyógytornászok manuálterápiás továbbképzésen sajátíthatnak el a kiropraktikához hasonló gyógymódot.

A tanfolyamunkon megtanulható alternatív ízület- és gerincterápiás technikával nem avatkozunk be erőszakosan a szervezet működésébe, inkább abban segítjük, hogy a „rossz szokásait” elhagyva újból egészségesen működhessen. A módszert máshogy is nevezhetnénk, pl. a szervezet öngyógyítását segítő masszázstechnikának vagy bármi egyébnek, ami magában foglalja a kíméletes kezelés várható előnyeit. Nem a névadásban akarunk azonban invenciózusak lenni, hanem azoknak a szakmai fogásoknak az alkalmazásában, amelyekkel hozzájárulhatunk a kezelésre jelentkezők jó fizikai és pszichés közérzetéhez. Ebben pedig úgy lehetünk a legeredményesebbek, ha nem a tüneteket, hanem a kiváltó okokat szüntetjük meg. A fájdalom nem tekinthető betegségnek, az minden esetben csak a szervezet jelzése. Ha a címzettnek mindössze arra van igénye, hogy (pl. fájdalomcsillapító gyógyszerrel) elhallgattassa a rossz hír hozóját, önmagát csapja be. A problémák egyre súlyosabbá válhatnak, hiszen a mozgásszervrendszeri aszimmetriák továbbra is megmaradtak.
A legtöbb irányzat egymáshoz hasonló célokat követ, és hasonló eszközöket alkalmaz. A kiropraktika, a manuálterpia, az osztepoátia vagy a csontkovácsolás ugyanazt tekinti a feladatának. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a felsőfokú végzettséghez kötött módszerek színvonalát garantálhatná pl. a nem egy esetben valóban jogosan bírált csontkovácsolás. A különböző technikák mégis ugyanott ismerték fel a problémák eredetét, és ebből következően a tennivalók jellegét is hasonlóan látják. A felkészültségben és a részletekben lehetnek különbségek, a lényeg azonban mégiscsak az, hogy a csigolyák és az ízületek a helyes pozícióban legyenek, és az izomgörcsök megszűnjenek. A tanfolyamon és a munkánk során – az alternatív ízület- és gerincterápiás technika alkalmazásával – biztosan nem lépjük túl a saját illetékességünk határait. Az a bizonyos „belső doktor” az emberi szervezetben gyakran valóban csodákra képes, ha lehetőséget kap rá, hogy megmutassa a képességeit. A nálunk tanulható masszázstechnika a visszajelzések szerint nagyon hatásosan segítheti a munkáját. Mi csak annyit teszünk az érdekében, amennyit felelősségteljesen mindenképpen megtehetünk.  Az ízületeknek és a csigolyáknak aztán már természet adta joguk van ahhoz, hogy a helyükre kerüljenek, és ott hibátlanul funkcionáljanak.
A tanfolyamon komplex módszert tanítunk, sokféle kezelési technikát mutatunk meg. A különböző masszázsfogások, nyújtások és kimozgatások logikus rendszerré állnak össze, amelynek az egyes elemei között mindig annak kell válogatnia, aki a kezelést végzi. Nagyon fontosnak tartjuk ezért, hogy a jelentkezők valamennyi lényeges kérdéssel a gyakorlatban találkozzanak, és minden lehetséges megoldást tökéletesen elsajátítsanak. A tanultak betartásával a módszer abszolút biztonságosan alkalmazható. A minden részletében kidolgozott technika garantálja, hogy helyes alkalmazása esetén a páciens nem fog felelőtlen „összevissza ropogtatásra” panaszkodni, mint ahogy az sajnos nemritkán megesik egynéhány alaptalanul magabiztos „gyógyítónál”. Az alternatív ízület- és gerincterápia foglalkozásokon Ön elsajátíthatja azokat a szakmai és emberi technikákat, amelyeknek köszönhetően a páciensek nem egyszerűen csak egy átlagos masszőrnek fogják tekinteni. Ha alaposan felkészült szakemberként megtanul az apróságokra, az emberi megnyilvánulásokra is figyelni, egyre több vendég fogja Önt továbbajánlani az ismerőseinek. Tapasztalataink folyamatosan megerősítik ez irányú optimizmusunkat.